tady je to trochu ve svahu, lemování bylo nutnost, vlastně jsou tak ty záhonky větší a hlubší než to původně vypadalo, neroznáší se zemina, líp to udrží vodu, lemovací kytky vypadají daleko líp, když se trošku přehnou přes to prkýnko. Plus na zahradu chodí malý děti, kterým je zatím jedno kam šlápnou, tohle jim ten pohyb trochu vymezí.
Letos je to takový provizorium, pokud vše půjde dobře, jsou v plánu terásky s drenáží a vyšší prkna.
Ještě by tam měly přijít trámky na vyvazování rajčat, nelíbí se mi ty zapíchaný tyče (rostliny to stejně přerostou a ještě mám furt pocit, že si vypíchnu oko při údržbě).
Kytičky aneb zelené prsty...
andulka01 kdyby sis to ještě s trámky rozmyslela, můžu doporučit k rajčatům spirály ze Zámečnictví Burda, jsou 240 cm dlouhé, ani kdybys je zapíchla 40 cm hluboko, oko si nikdo nevypíchne. Jsou extra silné, nikdy se neohnou jako spirály z hobby marketu. Narazila jsem na ně v nějakém článku od profi pěstitelů, že pokud spirály, pak rozhodně tyhle. Mám je už tak šestou sezónu a jsou super, nemusíš nic přivazovat, vypadají nesmrtelně.
Pinot Noir díky, kouknu na to, už si je tu doporučovala, že?
Mám s těmi trámky i další nápadíky, třeba mi to schválej ma příští sezónu :-) ehm, moc inovací najednou.
Ginger Těhle mám bohužel jen jeden trs. Jinak si každý rok kupuju narcisy v květináči a po odkvětu je sázím ven do sadu.

Karja já mám strašně malou zahrádku, takže já se nemůžu nikdy moc rozšoupnout, navíc si furt nějakou droboť pěstuju ze semínek, ale vzala jsem si sunvitalii a karafiátky do truhlíku, semínka kopretin, sazenici koriandru a floxy.
Ale potřebuju ještě nějakou pěknou suchomilnou a stínomilnou trvalku, potřebovala bych obsadit takový proužek okolo dostavěného plotu, kde chybí trávník, takže tu číhám na nákupy ostatních![]()
Zu Jako nízkou? Tak jsem zvědavá na co přijdeš, ten stín, to je zrádce. Já jsem vloni objevila ružové blýskavky, ne červené, ale ružové. Koupila jsme si tři. Dvě jsou uplně ničemné, nevybarvené a ta třetí má sytě ružové okraje listu jak zvýraznovač...Podle mě je to jen a jen umístěním, žádný jiný rozdíl tam být nemůže, že to je fakt jen o trochu více/méně slunce/slunce v jinou dobu a toto to udělá...
Zu suchý stín je nejhorší kombinace. Docela to zvládají škornice, samozřejmě než zakoření, chtějí zalívat.
A sanvitálka, jestli jsou ty žluté kvítky, je nehorázně žíznivá v truhlíku, ta se mi v truhlíku vždycky trápí, v záhoně jí bylo líp, ale kupovat letničky do záhonů je u mě nesmysl, takže už ji nepěstuju.
U sousedů to vypadá docela k světu, asi se do toho taky budu muset pustit!

A pak jsem potkala nějaký random kout uprostřed šedé zástavby...to potěšilo!

Zu suchý stín je nejhorší kombinace. Docela to zvládají škornice, samozřejmě než zakoření, chtějí zalívat.
A sanvitálka, jestli jsou ty žluté kvítky, je nehorázně žíznivá v truhlíku, ta se mi v truhlíku vždycky trápí, v záhoně jí bylo líp, ale kupovat letničky do záhonů je u mě nesmysl, takže už ji nepěstuju.
jojo, hlavně u nás je hrozný sucho už teď, trávník ještě než začal růst, tak je spálenej.
Jo, to bude ona, mám jí na podvečerení výhni na okně, společně s muškátem vedle a oběma se tam nehorázně dařilo, ale jsou v samozavlažovacím truhlíku, tak asi díky němu, ten jsem tedy celé léto udržovala zavlaženej ![]()
Garfie mě vždycky překvapí (možná se mi to jen zdá), jak u vás je to ze zimy do květu úplně třistazmísta! My tady řešíme sazeničky, každej lístek a u vás se rovnou kvete ![]()
Zu tak to jo. Ty já nemám, musela jsem ji zalívat každý den a stejně usychala.
andulka01 No jako...vlastně jo. Tady u Tokya ale moc zima není a něco tu kvete pořád, i v zimě, třeba kamélie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje