Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 12:01

Lenka22 Ty jo, já to mám už dlouho, ale nezdálo se mi to nijak těžké. Prostě si ji stáhneš (myslím tu aplikaci), musíš na telefon nebo iPad, na PC mi to občas nefunguje. Musíš mít účet v Palmknihy, stejnej jako v té appce. Jakmile si knihu půjčíš, tak ji v aplikaci uvidíš, i s datem do kdy ji máš půjčenou. 

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 21. ledna 2026 13:23

Lenka22 V Městské knihovně Praha to nejde, funguje to v některých místních knihovnách, které jsou většinou někde na okraji Prahy. Jsem přihlášená v Knihovně na Vinohradech, je nutné se zaregistrovat osobně a pak je možné si půjčit 3 e-knihy za měsíc. Dívala jsem se a Křivance tam mají. 

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 13:47

Kitsune aha, díky,to jsem netušila, že v Městské to nejde.

Offline Mrs.Robinson
572 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 14:02

Garfie Tak jsem to musela vyzkoušet, a do knihovny v Olomouci se lze zaregistrovat online. 

Offline Fakirka
2220 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 15:12

Moje dnešní příhoda by mohla patřit i do radostného vlákna, ale týká se knihy, tak zůstanu tady. Kurýr z Woltu mi do práce přivezl a oběd a ptá se mne: čtete knihy? a já že ano. On: na zadním sedadle jsou knihy, kterých se chci zbavit, tak se koukněte...a byl tam KRAKATIT

Offline Lenka22
2519 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 18:36

Mrs.Robinson fíha, jdu na to.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:45

Kitsune A v Praze nemůžeš s tou samou registrací do jiné knihovny? V Olomouci to jde, protože ty na okrajích města jsou jen "pobočky". To znamená, že na jednu průkazku můžeš kamkoli (vracet pochopitelně na stejné místo). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2026 23:24

Garfie myslím, že Kitsune mluví o knihovnách mimo tu síť.

Jinak v té síti můžeš kamkoliv a dokonce i můžeš vracet kamkoliv (jinam).

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 00:16

@Garfie V městské knihovně mohu jít do kterékoliv pobočky, ale některé městské části mají své vlastní místní knihovny. Registrace pak platí pouze do jedné knihovny. Místní knihovny sice nemají tolik knih jako v městské, ale někdy se v nich dají dřív vypůjčit novinky, na které je v městské dlouhá fronta, a taky mají lepší výběr e-knih.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 00:35

Evaeva Kitsune Aha, díky moc. Pro mě teda ta možnost půjčit si e-knihu je k nezaplacení! 

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 09:16

Staré odrûdy, Ewald Arenz. Velmi komorní nepohádka s dobrým koncem. 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 00:59

Sweet Potato To mám na seznamu v knihovně, tak hned jdu do toho! 

Já teď přečetla třetí pokračování Medvědína od Backmana, Vítězové. Bylo to trochu zbytečně dlouhé s hodně odkazy na minulé díly, ale vlastně mi to tak moc nevadilo, protože ty předchozí knihy už jsem četla hrozně dávno, takže jsem to spíš vítala, ale hned po sobě bych to číst nechtěla. Nejlepší z trojice nebyla, ale i tak dobrá. 

A ještě jsem chtěla říct, že jsem si (teda dceři haha) konečně nadělila O čem doma nevíš od Stricc z MP a líbilo se mi to moc a dceři taky! :-) 

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 09:34

Sweet Potato Tak přečteno :-) Hezké to bylo, i když bych měla na autora pár otázek. 

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 09:52

Garfie To byl fofr. Já po té knížce sáhla náhodou, kvůli krásné obálce a vzpomínce na sad starých odrůd (jabloní) pod Bílými Karpaty.

Offline Garfie
27869 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 09:58

Sweet Potato Obálku má opravdu krásnou! Myslím, že ji tady už někdo doporučoval, proto ji mám uloženou. 

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 05. února 2026 13:38

Mám rozečtený ty Snyderovy Krvavý země a je to těžký, těžký!

I hledala jsem něco, čím bych to tak nějak odpočinkově proložila, a náhodou jsem doma našla povídky F. Forsytha - Žádné stopy (nevím kde se to tu vzalo, nečetla jsem, a to vím o všem co tu mám ). Vzala jsem to do ruky spíš ze zoufalství, ale překvapilo a potěšilo. Povídky jsou čtivý, zajímavý i vtipný a zábavný

Offline Ounz
20359 příspěvků moje polička 15. února 2026 13:43

Ja  jsem se teď strašně zasekla se serií Babylon Berlin, já bych to fakt ráda dočetla, abych véděla jak to dopadne a tak, mám 'ráda' Charlotte, ale teda jsem u Olympia a fakt to bolí číst, zvlašť když člověk ví z hodin dějepisu, kam to povede a taky v kontextu dnešní doby..no nejspíš to budu muset něčím naředit..

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 15. února 2026 14:05

Ounz Já už jsemnsérii dávno dočetla a přiznavám, jak jsemnprvní díly "žrala", ke konci jsem měla pocit, že autorovi došel dech. Trochu mi vadily ty dějové kotrmelce.

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 15. února 2026 14:12

Přečetla jsem teď Osamělého vlka od Nesbo, taková skandinávska klasika. Hlavní hrdina naštěstí není takovy "nesmrtelny hrdina" jako HH v posledních dílech.

Pak na zdejší doporučení Popel a sníh, hrozně zajímavé téma, ale ten poválečný osud Sámů mi připadal téměř idylický. Možná jsem čekala, že tam bude jejich život popsaný trochu víc.

Poslední knihou jsou Malířovy dcery, román o dcerách britského malíře Gainsborougha. To se mi líbilo moc, takový nekomplikovaný příběh dvou sester.

Offline Ounz
20359 příspěvků moje polička 15. února 2026 14:24

brrr no, možná jsem ke kotrmelcúm eště nedočetla, nebo mi to nevadí tak jako sledování rozmachu fašismu no