Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Gatita
8428 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 07:41

Jos dekuju za tip, hned jsem si tu knizku v LK koupila a vypadá slibně 

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 16:26

Cetl tady nekdo neco od Kristin Hanah? Matne si vybavuju, ze tady byla v minulosti brec o Slavikovi, ale nejsem si jsta.

Verna svemu predsevzeti, ze budu cist i neco jineho nez trillery, horory a detektivky jsem prave docetla "The Women" - pribeh zen, ktere slouzily ve Vietnamu jako zdravotni sestry. Byla to bichle, ale cetlo se to dobre. 

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 17:41

MP Marge Četla jsem toho Slavíka, ale jediné, co si pamatuju, že to bylo o druhé světové a že se mi to líbilo.

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 05:53

brrr No ale zase nejak extra to na tebe zapusobit nemohlo, kdyz si to nepamatujes

Mozna to taky zkusim. 

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 06:59

MP Marge Ale já si děje nikdy nepamatuju, ať je kniha sebelepší. A taky jsem to četla před víc než 10 roky.

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 15:44

brrr A jo, tak to uz je dlouho!

Ja si prave deje neskutecne pamatuju, treba zapomenu i nazev nebo autora, ale dej ne.

O tom Slavikovi se tady jednu dobu hodne mluvilo, tak to zkusim. 

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 09. ledna 2026 16:10

Nečetla jsem, ale reference jsou pozitivní: kniha básní pro děti ve věku 8-15 let s názvem Už žádný verše o zvířátkách. 38 současných básnířek a básníků, ilustrace středoškolští studenti výtvarného oboru.

Offline Fakirka
2220 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 14:50

MP MargeSlavík je dobrej, doporučuji 

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 15:51

Fakirka Uz je na seznamu. Ted ctu "The Secret of Secrets" od Dana Browna. Pred lety se mi libil "The Da Vinci Code", tak jsem si rikala, ze od nej zase neco zkusim. Nemuzu rict, ze bych byla nejak zvlast odvazana z jeho stylu psani, ale pribeh se mi docela libi, a hlavne ocenuju, ze se odehrava cely v Praze!  

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 17:27

MP Marge 

Četla jsem teď Zimní zahradu, protože jsem chtěla vědět, jak píše. Dozvěděla jsem se docela hodně o obléhání Leningradu (Petrohradu), ale byla to taková červená knihovna. Určitě už od ní nic číst nebudu.  

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 04:23

woman27 Hele, takhle to bylo i v tech Zenach - dozvedela jsem se toho hodne o valce ve Vietnamu, hlavne z pohledu zdravotnich sester, ale milostny zivot hrdinky byla taky spis cervena knihovna, hlavne ten cukrkandlovej (a znacne nerealistickej) konec!

No ja ji to odpustim a toho Slavika jeste dam

Online Ounz
20359 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 12:59

Jos joo tohle jsem četla, akorát já to nemam z levných knih, ale tušim z booktherapy za plnou

Offline woman27
468 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:08

Začínám Svatební košili

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:16
Reakce na Jitka77:

Nečetla jsem, ale reference jsou pozitivní: kniha básní pro děti ve věku 8-15 let s názvem Už žádný verše o zvířátkách. 38 současných básnířek a básníků, ilustrace středoškolští studenti výtvarného oboru.

​Ta je hrozně moc skvělá. Přesně to, co na trhu fakt extrémně chybí. Ta spodní věková hranice je docela nesmysl, pro osmileté jsou tam tak možná dvě básně, ale tak 10+ už možná jo, pro mě ideálně tak 12+. 

Offline Victoria
1357 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 09:27
Reakce na dzizisketa:

Victoria 

Čtu furt, cestou do a z práce (když je světlo, tak i venku cestou od metra ke dveřím, ne jen v metru), večer místo koukání na filmy a seriály, o víkendech... Někdo tady psal, že jeho babička nebo prababička moc neuklízela a možná ani nevařila, protože by neměla čas na čtení, vzala jsem si příklad

Čtení je můj asi největší koníček,tak se mu snažím pořádně věnovat.

​Dnes se mi konečně povedlo přihlásit, tak opožděně... To je skvělý, přeji hodně přečtených knih v roce 26

Offline Victoria
1357 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 09:31
Reakce na Jos:

Victoria Docetla jsem Pomstu mocnych, moc dekuji za vase doporuceni. Bylo to velmi poucne a obohacujici. 

Ja zvladla letos asi 30 knih. Na to jaky rok to byl, to vlastne neni spatne. 

To mám radost! Tak přeji i letos pěkné čtenářské zážitky ​

Offline Jitka77
1842 příspěvků moje polička 12. ledna 2026 15:39

žluťásek Pro tenhle věk je obecně složité něco najít, asi i napsat. 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 19:58

Já teď čtu poslední knížku od Klabouchové - Duch Pankráce. Je to tak brutální a skvěle napsané, až z toho mrazí. 

Offline notna
9011 příspěvků moje polička 15. ledna 2026 23:15

žluťásek O knize jsem viděla reportáž a práce Petry Klabouchové je obdivuhodná a musí to být silné čtení. Mě tento druh knih vždycky strašně sejme, asi na ni odvahu bohužel neseberu.

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 12:06

Taky jsem se pustila do pořádnýho horroru: Krvavé země: Evropa mezi Stalinem a Hitlerem.

To se nedá najednou... musím se mezitím uklidňovat u obyčejných detektivek, kde je na stránce maximálně jedna mrtvola a zločinci skoro neškodný