Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6804 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 17:57
Reakce na notna:

S fyzio a rehabilitacemi mě pobavila příbuzná. Žila tehdy ve státech a po operaci ramena se dotazovala na rehabilitace a něco na způsob českých lázní. Nejdřív teda prý musela hodně vysvětlovat, co to vlastně po nich chce a pak obdržela ve zdravotní dokumentaci zápis něco ve smyslu "pacient má neadekvátní luxusní nároky na léčbu". A dostala doporučení k psychiatrovi

​Jezis, chudak!

Ale tady lazne jako takove opravdu neexistujou, jeste jsem nepotkala Amika, ktery by vedel, co to je. Pokazde to musim slozite vysvetlovat, a vsichni se vzdycky hrozne divi, ze to v CR hradi (nebo aspon castecne) pojistovna, a ze si takovy luxus muze doprat i pracujici lid. 

Takze ja se te reakci zase tak moc nedivim, i kdyz toho psychiatra si mohli odpustit  

Online notna
9164 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 19:01

MP Marge Myslela, že třeba nějaké rehabilitační sanatorium něco takového by ve státech mohli mít. A nebyla tím nijak zaskočená. Ona je celkem příčetná :-) Ale u nás je z toho rodinná historka. Jak někdo jede do lázní, vždycky si vzpomeneme, jestli by nebylo lepší k psychiatrovi :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 19:18

Pavlena celkovky u gastra/kolona normalne delame. Duvod, proc se to nenabizi obecne je spis prozaicky. Samozrejme rizika anestezie tam nejaka jsou, ale hlavne se tou anestezii protahuje doba vysetreni a musi tam byt ARO a vsechny nase serepeticky. Takze udelaji treba pulku vykonu. Plus zaridit dospavak. Ja mam teochu pocit, ze na nas ostatni oddeleni vecne koukaji jako na zdrzovace a povazujou nas za urcitou formu komplementu. Plus ten pohled "takhle se to delalo vzdycky a lidi to zvladli". Kolikrat treba u kolono maji lidi pozanwtlive zmeny, zuzeni a bez uspani to stejne nepujde. 

Moje prvni zkusenost s gatroskopii byla hrozna a bylo tam spatne uplne vsechno, coz mi doslo az po mnoha letech. Nebylo mi tehdy jeste 18, tata podepsal souhlas nejak predem a sel na sal. Mela jsem proste mesice bolesti v epigastriu, a jak uz to bylo dlouho, tak tata zaridil vysetreni u nejakeho kolegy na bulovce, kde sam pracoval.
A doktor byl dost drastak. Proste me davici se sestrou zalehli a anamnezu odebiral ten cca 140kg doktor az po. A jeste se divil, ze jsem takova neochotna (rozumej vyrizena). Pak me vysoupli a ja byla rada, ze jsem mhd sama dojela domu. Jo a jeste jsem dostala vynadano, ze mam uz skoro zhojeny osklivy vred na dvanactniku a proc jdu tak pozde, ze to mam hrozne. Pak jsem mela doma az horecku, bylo mi strasne blbe a tata se dost divil. Tomu taky vzdycky doslo, ze je neco vazneho az kdyz bylo po vsem.

Druha gastro asi za dva roky byla naopak uzasna. Pani doktorka byla andel. Snazila se o zavedeni nosem, ale mam asi uzke pruchody, tak to neslo. Ale celkove to bylo uplne jiny, lidsky, zadne zalehavani a direktivita. 

Offline MP Marge
6804 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:01
Reakce na notna:

MP Marge Myslela, že třeba nějaké rehabilitační sanatorium něco takového by ve státech mohli mít. A nebyla tím nijak zaskočená. Ona je celkem příčetná :-) Ale u nás je z toho rodinná historka. Jak někdo jede do lázní, vždycky si vzpomeneme, jestli by nebylo lepší k psychiatrovi :-)

Rehabilitacni centra tady jsou, ale dostanes se tam jen po nejakem opravdu tezkem urazu, jako treba moje byvala profesorka z North Central College, ktera si pri autonehode zlomila obe ruce a obe nohy. Je to takove to zarizeni, kde te uci znovu jist a chodit, a tak. 

Offline Aranel
6369 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 20:10

MP Marge notna To jsou věci!!

Zuzuli To jsou taky věci nesmíte plést a vyšívat a jezdit na dovolenou, kde jsou komáři. Léčba jak z knih Betty MacDonald

Offline leona mp
příspěvků moje polička 22. ledna 2026 22:28

notna Měla jsi bolesti v břiše od zad? A jak to prosím doktorka diagnostikovala? Já už si také říkám, jestli mi v levém podžebří nebolívá od zad. Chodila jsem i k fyzioterapeutce, ale to tedy bylo o ničem. A ještě mě to dost bolelo. Právě jak jezdila na zádech a různě tlačila, tak to v tom břiše dost bolelo. Diagnozu mi žádnou nedala a to jsem se jí na to výslovně ptala. 

Offline continuity
41935 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:05

Sicilie, cyklon

A ve zprávách nic. 

Offline Garfie
28077 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:10

continuity Nebylo to ve zprávách? Strašná pohrom, večer jsem koukala na záběry. Jižní Itálie se z toho bude vzpamatovávat dlouho. :-(

Online notna
9164 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:31

leona mp Měla jsem bolesti v dolní polovině břicha  a doktorka na fyzio se vyptávala hodně podrobně od objeveni první bolesti po vývoj, prošla všechna vyšetření, vyšetřila mě i ona a stanovila diagnózu. Měla jsem syndrom pánevního dna přitom to vůbec neodpovídalo obvyklým potížím při tomto syndromu. Já měla třeba i bloklé mezižeberni svaly a další divné radosti.

Offline continuity
41935 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 23:31

Garfie no šílené, zprávy nevím, teď jsem v tom Španělsku. ale v novinách nic moc,  narazila jsem na to náhodně na X a dohledala na CNN a Facebooku. 

A za měsíc tam máme jet na dovolenou.

Offline Tabea
7721 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 09:51

Zuzuli to je super! Raduju se s tebou, ze jsi konečně našla to správný místo, kde tě dají dohromady. 

Offline Makara
3555 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 11:22

continuity

já to viděla na Insta

Offline RoSa
9994 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 12:02

continuity tyjo, to je masakr! to za měsíc dohromady nedaj...

Offline continuity
41935 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 14:06

RoSa jo to strašný, já zruším když tak ubytko a najdu něco jinde, ale hrozně mi je jich líto. 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 23. ledna 2026 16:53

Jos moc děkuji za vysvětlení i za upřímnost, tvé vyšetření musela být opravdu noční můra. Připomíná mi to, jak mi jako puberťačce udělali punkci dutin (bez varování nebo informace), protože nepoznali mononukleozu a tak nějak se jim to ve špitále zdálo jako dobrý nápad. Bylo nás tam v ordinaci ORL několik takových nešťastníků, ale omdlela jsem teda jen já, asi slabý materiál.. Že se nikdo neptal rodičů, ani jim to zpětně nesdělil byla samozřejmost skvělého komunistického zdravotnictví. Fuj no.

Offline Kokoska
34211 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 10:13

Tak uz mi Parfu skace zase jak chce, nenajde to posledni precteny prispevek, a navic porad zustava jako nove oznacene i to, co jsem precetla. A kdyz napisu prispevek nebo kliknu v seznamu temat na posledniho, kdo napsal prispevek , hodi me to na prvni stranku. Uz me to trochu (dost) prestava bavit.

slniecko je to jeste na dlouho?

Offline rasaNori
8766 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:49

Garfie continuity co si budem, jsme v Monastiru, tady totálně rozbourane nábřeží, 6 mrtvých a tak. Bylo to docela hustý...

Offline continuity
41935 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:51

rasaNori jste doufám v pořádku? 

Offline Garfie
28077 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 13:57

rasaNori No teda! Jste v pohodě? Musí to být strašný zážitek. 

Offline Janulik03
19875 příspěvků moje polička 24. ledna 2026 14:50

Hrozné to je,