Pavlena celkovky u gastra/kolona normalne delame. Duvod, proc se to nenabizi obecne je spis prozaicky. Samozrejme rizika anestezie tam nejaka jsou, ale hlavne se tou anestezii protahuje doba vysetreni a musi tam byt ARO a vsechny nase serepeticky. Takze udelaji treba pulku vykonu. Plus zaridit dospavak. Ja mam teochu pocit, ze na nas ostatni oddeleni vecne koukaji jako na zdrzovace a povazujou nas za urcitou formu komplementu. Plus ten pohled "takhle se to delalo vzdycky a lidi to zvladli". Kolikrat treba u kolono maji lidi pozanwtlive zmeny, zuzeni a bez uspani to stejne nepujde.
Moje prvni zkusenost s gatroskopii byla hrozna a bylo tam spatne uplne vsechno, coz mi doslo az po mnoha letech. Nebylo mi tehdy jeste 18, tata podepsal souhlas nejak predem a sel na sal. Mela jsem proste mesice bolesti v epigastriu, a jak uz to bylo dlouho, tak tata zaridil vysetreni u nejakeho kolegy na bulovce, kde sam pracoval.
A doktor byl dost drastak. Proste me davici se sestrou zalehli a anamnezu odebiral ten cca 140kg doktor az po. A jeste se divil, ze jsem takova neochotna (rozumej vyrizena). Pak me vysoupli a ja byla rada, ze jsem mhd sama dojela domu. Jo a jeste jsem dostala vynadano, ze mam uz skoro zhojeny osklivy vred na dvanactniku a proc jdu tak pozde, ze to mam hrozne. Pak jsem mela doma az horecku, bylo mi strasne blbe a tata se dost divil. Tomu taky vzdycky doslo, ze je neco vazneho az kdyz bylo po vsem.
Druha gastro asi za dva roky byla naopak uzasna. Pani doktorka byla andel. Snazila se o zavedeni nosem, ale mam asi uzke pruchody, tak to neslo. Ale celkove to bylo uplne jiny, lidsky, zadne zalehavani a direktivita.