Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Anaj
193 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:15

Evaeva letfenixa Ono je bohužel někdy dost těžké ty ošetřující lékaře zastihnout, aby se jich člověk mohl zeptat. Babičkám přeju, aby operace pomohly - kdysi mou babičku se zlomeninou krčku neoperovali, poležela si v nemocnici, ale bohužel ji už pak dovezli domů jako nechodící. A  doktora v průběhu jejího pobytu v nemocnici  bylo nemožno polapit v těch hodinách, kdy jsme tam mohli dorazit, a vůbec to bylo celé takové podivné. Po telefonu se informace zásadně nepodávaly. 

A jestli se to u vás ještě pojí s tím, že se příbuzenstvo nechce / bojí? ptát, je to na draka. 

Offline Anaj
193 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:19

continuity Jak koukám, je to bohužel pořád stejné jako před těmi x lety.  Ne tedy všude, měla jsem dobrou zkušenost  při své podzimní operaci, až mě udivilo, že se lékaři opravdu zajímali u všech pacientů a chodili i mimo vizitu, operatéři se chodili navíc dívat na své odoperované pacienty.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:36

Anaj doktora by se zastihnout dalo, ale její syny to nenapadne, teda tátu to jednou napadlo, domluvil si schůzku, to nebyl problém. Nikoho jiného neinformují, oni jsou uvedení v těch papírech. Dá se informovat i po telefonu, ale to je skutečně těžké zastihnout doktora. Oni si moc neuvědomují, že v jejím věku a ještě v nemocnici si prostě půlku věcí nezapamatuje dobře. Babička si stěžuje, že s ní taky nikdo moc nemluví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:40

continuity v jejím věku je spíš potřeba, aby se zajímal i někdo jiný. S druhou babičkou vždycky při vážných situacích chodila mamka (a děda) a to na tom nebyla mentálně špatně, stejně pak vždycky zjistili, že ani děda ani babička si část věcí nezapamatovali.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:48

Doufala jsem, ze ta pani se synkem prece jen utekla od manzela a nafingovala zmizeni, i kdyz to bylo nerealne. 

Offline letfenixa
10772 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:49

Anaj keď sme v lete ležali na detskom, tam sú takí uzasni,  detailne vysvetľujú,  všetko. Aj lekári, aj sestry. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:51

Candance je to smutné!

Offline Anaj
193 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:56

Evaeva Ono ani člověk nemusí být v letech, aby si nezapamatoval, co mu doktor při "průletu" řekne. četla jsem kdysi informaci, kolik si člověk z toho rozhovoru s lékařem pamatuje. Samozřejmě si nepamatuju přesná čísla , ale bylo to docela překvapivé, kolik se toho vůbec neuloží - a to nemusí být vůbec stresující situace/informace. Závěr byl, že je dobré, když s nemocným, zvlášť starším, je ještě někdo jiný. A to ani nemluvím o tom, jak je pro starší lidi už všechno moc rychlé, hůř taky slyší atd.  Náš děda byl z toho v nemocnici upřímně nešťastný, že je vše tak rychlé. Posčítalo se jeho zpomalení a to, že ten provoz je opravdu "šup,šup". Naštěstí měl velmi profesionální a příjemnou ošetřující lékařku, která, pokud jsme ji zastihli, protože doktoři tam byli velmi vytíženi,  informovala a byla vstřícná. I tak to byl velký stres. 

Offline Anaj
193 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 13:58
Reakce na letfenixa:

Anaj keď sme v lete ležali na detskom, tam sú takí uzasni,  detailne vysvetľujú,  všetko. Aj lekári, aj sestry. 

​To je skvělé. Zvlášť když jsou takové i sestry, to se pak i to stonání snáší líp.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 14:19

Anaj ano, to je přesné. Já taky kolikrát půlku nevím a to o nic nejde a je mi třicet

Já myslím, že doktor by informoval dobře, kdyby to po něm někdo chtěl. Táta s ním mluvil jednou a neměl z něj špatný pocit. Akorát si musíš domluvit schůzku třeba den předem.

Offline Malenge
4787 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 14:23

Candance já v nic takového nedoufala, dost jsem si dokázala bohuzel predstavit, jak to dopadne, ale i tak mě to rozbrecelo, to je tak hrozne, chudacek maly chlapeček i máma, co asi museli prožít, chudák otec, takové věci by se dít neměly

Offline Mulen
4938 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 14:55

Evaeva Candance taky jsem v to doufala

Offline Kora
příspěvků moje polička 02. ledna 2023 14:56

Candance Mě naopak přišlo reálnější to fingované zmizení... Pořád přemýšlím co se jim mohlo stát. Vždyť přece s tříletým dítětem nebudu podnikat žádné náročné aktivity, nepůjdu nikam daleko mimo civilizaci. Je to smutné a divné.

Offline letfenixa
10772 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 15:20

Kora o čom píšete?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 15:24

letfenixa ja som si to nasla a keby som radsej nevedela! 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 15:38
Reakce na letfenixa:

Kora o čom píšete?

​V Krkonoších se pohřešovala žena s tříletým dítětem. Našli je oba mrtvé.

Offline letfenixa
10772 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 15:43

Strašné. 

Offline Kokoska
34216 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 16:04

Asi bych se sama s tak malym ditetem do hor nevydala, vzdyt se muze stat tolik veci! Trilete dite se dost rychle unavi a treba ho jen nest je v tom terenu hodne narocne. Snad museli zabloudit, ale ze by nemela pani mobil s mapou? V kazdem pripade je to hrozne, co si asi zazili, je mi to moc lito.

Offline Kokoska
34216 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 16:07

Jeste k tem doktorum - ja si nemuzu stezovat, vzdycky jsme dostali cislo, na ktere se dalo o informace zavolat, jen se muselo brzo rano pred lekarskym sezenim. Pri navstevach jak kdy, dost casto taky doktor byl.

Offline Garfie
28081 příspěvků moje polička 02. ledna 2023 16:34

Kokoska Jenomže na horách nemusí být všude signál, navíc se telefon může rychle vybít, ani ty mapy nemusí být někde v lese bůhví co. Pokud tam teda nebyl k tomu ještě nějaký úmysl nebo truc, jak některé zprávy naznačují. :-(