Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 02. února 2026 18:02

slniecko děkuji, nějak už mě to zmohlo a sundala jem celofán, vyzkoušela parfém a nezdá se mi to na napodobeninu. I když co já vím, jak dokonalé napodobeniny mohou být. Když jsi psala o tom, že změnili trochu krabičky, tak jsem si řekla, že kdo by se namáhal napodobovat krabičku a ještě k tomu novou a potom jsem si zase řekla, že vlastně nevím, která z nich by měla být ta novější :-))) protože ten kalkulátor, kde jsem si hledala vždy parfémy, tak ten tuhle značku nenbízí. Člověk chce jen parfém a by se z něho stal detektiv, nebo si nějakého najal. 

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 03. února 2026 10:07

Femme_fatale Nebo kupovat přímo na eshopu značky, tam tyhle obavy odpadají, ale zase chápu, že někdy zláká výhodná cena jinde.

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 04. února 2026 09:45

Fleur jj, ale někdy je risk zisk. :-)))

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 04. února 2026 09:46

slniecko tak jsem podrobila Santal Austral porovnání s tím mým půvoním a žádný rozdíl jsem nenašla, takže pochybuji, že se jedná o napodobeninu. Možná nějaké staré zásoby, nebo tak něco.

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 04. února 2026 17:41

Femme_fatale Jasně .

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 05. února 2026 17:34

Prosím,

jaké a jak velké, rozdíly jsou mezi vůněmi značky Amouage

Interlude Black Iris + Interlude Man

("pouze" v tom, že Black Iris má ve složení fialku a kosatec?.)

Interlude Woman

(zde se mi nelíbí ve složení slamněnka, ta mi většinou vadí, je výrazná?)

Offline chimaera
88 příspěvků moje polička 06. února 2026 18:30

Miru ad Woman - já tam mám slaměnku výraznou docela dost, ale pro můj nos obvykle trčí z kdečeho, kde je (naštěstí ji mám ráda)

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 06. února 2026 19:34

chimaera 

...díky!. Mně se zas líbí málokde...

Offline Femme_fatale
příspěvků moje polička 09. února 2026 20:00

Nevite, jak je to s parfemy Zara? Jeden me zaujal, ale na eshopu jsem ho nenasla a nevim, jestli ho tedy budou mit v obchode. Nechci tam jet zbytecne.

Offline tarra
331 příspěvků moje polička 11. února 2026 19:41

Chtěla bych se zeptat, pokud máte někdo Dior Addict lahvičku, drží ten stříbrný prstenec pod víčkem dobře? Koupila jsem si vedle tester, o jeho pravosti pochybnosti nemám (vizuelně i vůně v pořádku), ale ten prstenec se při otvírání víčka jakoby trochu vyklání - má vůli se hýbat na stranu. Není to moc, asi by to ani nešlo nafotit, ale pocitově se bojím, že to jednou vyrvu. Hledala jsem různě na diskuzích, našla problémy s loupáním stříbrného povrchu, ale toto ne. Tak mě jen zajímá, jestli je to závada na kuse, nebo běžný problém těchto flakónů.

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 17. února 2026 15:18

Prosím, co by měl mít nebo co má za nejnovější vůně Thierry Wasser?.

Offline blackviolet
3418 příspěvků moje polička 17. února 2026 21:13

Miru Já jsem zachytila, že se věnuje hlavně cestování za pěstiteli a dodavateli "materiálu" pro vůně, a jejich nákupu. Proto myslím dělal i ty extrait. Jinak dělá ještě ty bespoke - individuální vůně na míru. A obávám se, že sám pro Guerlain už tvořit vůně nebude, snad ještě ty limitky Shalimaru a nějaké reedice.

Moc ráda bych se mýlila.

Ale zachytila jsem takovou zajímavost. Kdysi dávno v nějakém rozhovoru na otázku, co další generace u Guerlainu, se zmínil o tom, že připravuje junior parfuméra, který je hodně dobrý. A opravdu zdůraznil to "he". A v té době pracoval na rekonstrukci klasických vůní s junior parfumérem Fredericem Sacone.

Pak převzala tvorbu nových vůní Delphine Jelk. A Frederic Sacone? Je teď v týmu Maison Francis Kurkdjian.

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 18. února 2026 02:49

blackviolet 

...jééé, děkuji moc za informace!

Když budeš zase takhle něco vědět, napiš, prosím...

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 18. února 2026 05:34

Máte, prosím, někdo zkušenost

s tělovou kosmetikou Kilian.?.

Offline Biely kvet
4140 příspěvků moje polička 22. února 2026 10:26

Poraďte mi, prosím, aký parfém kúpiť dospelej dcére. Preferuje jemné vône s vanilkou. Ona je taká bio, eco...teraz si objednala vzorky z https://aloha-senses.com/en/. Lebo že sú 100 % prírodné. No, neviem....A hneď mi ich aj darovala, sú veľmi silné, až agresívne podľa mňa. 

Ak by mal niekto záujem ich vyskúšať, pošlem zdarma. Píšte do SZ.

A ďakujem vopred za tipy.

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 22. února 2026 11:27

Biely kvet 

Moncler Pour Femme 

(mám na poličce. Jemný, vanilkový, vláčně pudrový, nasládlý. 100ml vyjde za pár korun)

Pokud by jsi chtěla něco sofistikovanějšiho, lepšího, tak

Heliotrope Perfumer H

(Ingredients)

((ta značka má i tělové mléko a sprchový gel, sice od jiné vůně, ale myslím, že by to dceři vyhovovalo. Ona ta parfumerka je více přes ty přírodní a jemně věci, než klasičtí parfuméři))

Offline Biely kvet
4140 příspěvků moje polička 22. února 2026 11:58

Miru Ďakujem, kuknem na to.

Offline Miru
16033 příspěvků moje polička 22. února 2026 12:15
Offline jerry
10824 příspěvků moje polička 22. února 2026 20:08
Reakce na Femme_fatale:

Nevite, jak je to s parfemy Zara? Jeden me zaujal, ale na eshopu jsem ho nenasla a nevim, jestli ho tedy budou mit v obchode. Nechci tam jet zbytecne.

Pokud je to ještě aktuální - zítra mám cestu do Zary, může to omrknout. Jaký parfém to je?

Offline Linda
91 příspěvků moje polička 26. února 2026 20:27

Je možné někde vyzkoušet 24, Fabourg Eau Délicate?