Meo Fusciuni

28. února 2020 16:20
Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:16

Miru Myslím, že tobě bude připadat málo intenzivní .

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:22

Fleur 

...hmm

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 20. března 2024 15:39

Last Season

První nádech a je to... studený, vlhký sklep. Zčernalá krajka plísně na kdysi vápnem vybíleném stropě, v dřevěné rozpadající se bedničce zoufale klíčí scvrklé brambory, vypadají jako hrstka trosečníků objímajících se chapadly klíčků. Ve vzduchu je cítit i červená řepa, hlína, mokrá omítka, staré knihy s navlhlým papírem a plesnivějící koženou vazbou, slupka z trvanlivého salámu, štiplavý kouř z marihuany... 

Kde je ten slibovaný výlet k Baltu?

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 22. března 2024 12:23

Fleur 

Dokonale napsaná recenze...

A vůni samotnou rozhodně musím vyzkoušet, při troše štěstí už dnes. 

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 22. března 2024 13:49

euridike Jsem zvědavá, jak na tebe zapůsobí.

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 05:31
Reakce na Fleur:

Last Season

První nádech a je to... studený, vlhký sklep. Zčernalá krajka plísně na kdysi vápnem vybíleném stropě, v dřevěné rozpadající se bedničce zoufale klíčí scvrklé brambory, vypadají jako hrstka trosečníků objímajících se chapadly klíčků. Ve vzduchu je cítit i červená řepa, hlína, mokrá omítka, staré knihy s navlhlým papírem a plesnivějící koženou vazbou, slupka z trvanlivého salámu, štiplavý kouř z marihuany... 

Kde je ten slibovaný výlet k Baltu?

​...znovu jsem na vůni narazila, znovu si přečtla složení a znovu došla k názoru, že by se mi mohla dost líbit...

Byť vzdáleně, tak ale přesto mi naskočila vůně Thundra Profumum Roma - prostě les se svým tlením, vlhkými mechy, ranní rosou a večerní mlhou...

To chci zkusit

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 06:42

Miru Vyzkoušej, minimálně to bude zajímavý čichový vjem , ale Thundra je jiná.

Já ty vůně přírody mám ráda (tedy bez živočichů živých i mrtvých), tohle ale fakt ne. 

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 24. zaří 2024 06:59

Fleur 

Offline MS61
72 příspěvků moje polička 21. října 2024 15:49

Tak jsem si pořídil svého prvního "Mea". Vlastně náhodou, protože jsem cílil jinde (Wiener Blut), ale impuls jako obvykle porazil plán.

Probíral jsem spíš náhodně, chaoticky novinky. Tauer a Nicolai (zklamání), Matiere extrakty hezké, obzvláště Crystal Saffrone. Proč jsem vůl nepočkal, TATO verze je o parník lepší. F. Malle HOPE to vyhrála na celé čáře, ale ta cena... Vůně je to krásná, snad jen trošku "na jistotu". Samozřejmě bych bral, za "normální firemní cenu". Už jsem bral do ruky Heaven Can Wait, ale pak se něco stalo. MEO.

Last Season, to byl přesný opak Hope. Nádhera, neopakovatelnost – a současně zřejmě nenositelnost. (Pamatuje někdo na Villoresiho Patchouli? Tak to byla vodička!). Varanasi už bylo blíž realitě, i když ten správný kousek "špinavosti" nebyl ouplně na můj vkus. Obojí bych musel vzorkovat & testovat doma. V prodejně právě připravovali další novinky. Pan A. měl na ruce Buio. Snad i na mě moc řízné, ale rozhodně zajímavé. Po chvilce jsem se už čichal k papírku. A bylo to ono. Unheimlich , Heeley (Chypre 21 či Sel) i "Heaven" musí počkat.

Pro ty, kdo mají rádi pecky, mám dobrou zprávu. Urodila se další, a stojí za to. Peotický výklad o temnotě, noci a osamění docela koreluje s vjemy, které jsem zakoušel. Parfémová iluze je fakt téměř dokonalá. Siláž i projekce jsou famózní, patří k těm nejvýraznějším. Soupis (přiznaných) složek je opravdu impresivní. Jako parfémový subjektivista se nebudu pouštět na tenký led analytický. Snad jen ve střední části vývoje je kadidlo/labdanum příliš agilní a poněkud překrývá další složky (což může u jiného nositele fungovat odlišně). Ale nebuďme přehnaně kritičtí, toto je fakt dobré. V pozdějších fázích se vše krásně srovná. Zpět k poetice  a citům: od počátku je jasné, že tato noc není bez tepla, života a naděje. Rozhodně nic studeného a nudného! Celkový dojem je nadmíru pozitivní. Jako milovník klasických pánských osmedesátkových vůní můžu hrdě prohlásit: máme tady nový, moderní a sofistikovaný powerhouse pro každého chlapa a každou odvážnou ženu. Takže Miru, Andry nebo třeba Jerry (Yatagan!) - doporučuji.

Michal

P.S. Původní plán směřoval spíš ke změně, k parfémové klasice nebo dokonce minimalismu. Zvažoval jsem Heeleyho, Nikolai, maximálně Wiener Blut (což nemusí být zrovna Unheimlich!). Tož tak.

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 21. října 2024 18:38

MS61 

...jako vůně to je udělaná mistrovský, co se zážitků/čichových vjemů týče.

Ale je téměř nenositelna. To by musel být joo Chlap, ultra osobnost ve více směrech.

Mně se vůně nelíbí, není to můj styl. Ale líbí se mi její intenzita(akorát) a velmi dobrá výdrž.

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 21. října 2024 23:28

MS61 wow, to je úžasný popis úžasnej vône.   Verim, že ju budeš vedieť nosit.

Inak tie Matiere extraity sú sranda, stale čakám, či vydajú aj menšie balenia, lebo je srandovne mať doma 6ml balenia EdP a uplne mi to stačí a teraz z Extraitu tú veľkú fľašku. A že na tan Santal by som sa dala nahovoriť.

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 22. října 2024 06:32

slniecko 

...vůně, které mám ráda, vlastním nejraději, pokud možno, v jejich největším balení(100ml).

Takže "stovka" extraitu by mi vůbec nevadila. Jen ta cena je už dost, byť pochopitelná...

Pravda, kvůli ceně by bylo dobré menší balení, sice by to bylo finančně nevýhodnější, ale vzhledem ke kvalitě vůně naprosto v pohodě...

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 22. října 2024 06:34

MS61 Moment, v textu jsem se chvíli ztratila. 

Máš tedy Buio, nebo Last Season?

Podle popisu spíš Buio, ale Miru a slniecko asi reagovaly na Last Season...

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 22. října 2024 09:08

Fleur ja som to pochopila, že Last Season

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 22. října 2024 09:10

Miru ja tie množstvá neviem unosiť, na mne vône dobre držia, tým pádom musím šetrit aby som nezakillovala ani okolie, ale ani seba. A ani nemusím väčšinou pocas dňa "priživovať".

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 22. října 2024 09:50

slniecko 

...tak to máš dobré

Offline MS61
72 příspěvků moje polička 22. října 2024 09:57

Mám Buio! :-) 

Ale Last Season se mi ukrutně líbí. Ale nosit ji mimo soukromí? To bych musel pečlivě otestovat a promyslet. I B. bude pro mé okolí náročné.

Michal 

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 22. října 2024 10:07

MS61 

Buio má pěkné složení. Mně by se líbilo, kdyby na mně nevyskočily mrkvové semínko, cedr a kašmeran, jinak je to hodně dobré...

Online slniecko admin
19252 příspěvků moje polička 22. října 2024 18:15

Miru Hehe, Buio som este neskušala, ale ten popis temnoty a neopakovateľna by mohol kľudne sadnúť na Last Season! (a musim ist B. vyskúšať).

Online Miru
16033 příspěvků moje polička 22. října 2024 18:57

slniecko 

...který popis temnoty máš na mysli.?.

Temnota/Buio a Last Season - vnímám je jako dost odlišné vůně. Byť jsem zkusila jen jednu