Difuzéry

10. dubna 2017 15:58
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 22:11

Sweet Potato Tu růži nabízejí bud původem z Egypta - levnější, nebo z Bulharska - dražší. U té bulharské stojí 1 ml, tuším, kolem šesti set. 

No, já mám jinak ještě ty vonné oleje, tedy syntetiku. Nejnovější například ambru. Ale tyto asi nejsou vhodné přímo k aromaterapii. Prostě jen provoní bez zdravotních účinků.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 22:13

Dalia Ono ještě hraje roli i to, jakou technikou je ten olej získaný.

Růže je obvykle absolut, že?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. prosince 2020 22:16

Sweet Potato Ano, je. 

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 09:30

Dalia Tak si ma navnadila, že som  ten aroma difuzér objednala. Vo výbere som bola obmedzená časom, keďže ju chcem do Vianoc, musela som brať, čo je na sklade a hneď k dodaniu.

Tak snáď budem spokojná.

Ešte dokúpiť tie prírodné vonné oleje a budem mať aroma vianoce

Myslíš Dali, že ich kúpim aj v lekárni?

Lebo u nás všetko pozatvárali, takže veľmi na výber nemám. Alebo v DM?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 10:33

Daridari Darinko, a kterou sis vybrala?

Občas mívají olejíčky v květinářství, ale já je většinou objednávám v e-shopech. Ale než budeš nakupovat, doporučuji zhlédnout toto video - https://www.youtube.com/watch?v=oTwbJGZ0v2w&t=2s

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:38

Dalia Dali vybrala som tento

ale iba preto, že ho budem mať už zajtra v osobnom odbere.

Viac sa mi páčil tento

U nás sú od dnes zatvorené kvetinárstva, no snáď to niekde zoženiem.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:44

Daridari Také bych si vybrala ten druhý, ale i ten první Ti určitě bude dělat radost. Je pěkný! A velký, asi dokáže provonět i větší prostor. Já mám menší, pouze na 120 ml vody. Ovšem i tak vydrží dělat páru cca 6 - 8 hodin, nestopovala jsem čas. 

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:37

Dalia Trochu rozmýšľam, či nezruším objednávku a nepočkám si predsa len na ten druhý. Hlavne mi napadlo, že ten prvý mi môžu mačky asi skôr prevrhnúť ako druhý.....ten bude stabilnejší

Video som pozrela, tak konečne mám jasno v olejčekoch

Offline mirajo
2595 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 22:18

Dalia Po ocku to tu sleduju a zacinam po difuzeru touzit. Kdysi jsem si podle tebe koupila tu vyssi aromalampu a byla skvela. Dcera ji rozbila, tak budu pod stromeckem letos hledat novou. Jak byla vysoka a min se to v ni zahrivalo, to bylo pro oleje vyborne. A odparovani bez zahrivani zni jeste lakaveji

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 22:26

mirajo Jé, tak to mě těší. Tu krásnou aromalampu stále mám a používám. Ted to tedy střídám s difuzérem. 

Ano, u těch olejíčků je důležité, aby se nepřepalovaly. Difuzér k aromaterapii slouží skvěle, a navíc je to i pěkné na koukání, když si tak poklidně vypouští proužek mlhy do vzduchu. 

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 14:29

DaliaTak  difuzér ešte nemám ale za to som kúpila už dva prírodné oleje, levanduľu a pomaranč.

Z flaštičky voňajú krásne, už sa neviem dočkať voňavej pary

Dali Ty máš aké vône? 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 15:08

Daridari Mám radost, Darinko, že Tě to taky chytlo.

Esenciální oleje mám - smrk, mandarinku, eukalyptus, hřebíček, rozmarínu a dvě směsi, jednu na imunitu a jednu na dobrou náladu. Ovšem mám už vypsaný dlouhý seznam olejů, které chci. Moc toužím po růži, která je ale tak drahá! Po Vánocích ji ale asi koupím 5 ml. Ona je silná a bud se kombinuje s jinými EO nebo i samotná, kdy stačí opravdu 3 kapky. 

Vonné oleje, tedy syntetické, mám - kosatec, fialku, měsíček, ambru, santalové dřevo, heřmánek, vanilku, šípkovou růži, šípek ... ale tyto jsem většinu koupila v době, kdy jsem neznala rozdíl mezi EO a VO, takže například heřmánek, vanilka nebo snatalové dřevo, lze koupit i jako přírodní silici, tedy jako EO. Takže ty mám také v plánu a jako vonné oleje už je samozřejmě nekoupím. 

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 15:29

Dalia Mňa všetko voňavé vždy chytí

Ale zrušila som ten difuzér, objednávam ten krajší, so svetlým drevom a ten bude až budúci týždeň. Nevadí, počkám si.

Čítala som, že lavanduľa je výborná do spálne, navodzuje príjemnú pohodu a uľahčuje zaspávanie. S tým síce nemám problém, ale za vyskúšanie to stojí, celkovo mám vôňu levandule rada, aj do katalyckej lampy mám jednu náplň práve levanduľovú. 

Po takej ružičke túžim aj ja, no ale na začiatok sa uspokojím s dostupnejšími možnosťami. 

Dali, myslíš, že sa dá veriť, keď na fľaštičke je napísané, že je to 100% prírodný produkt? Dokonca ten pomaranč v Bio kvalite. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 15:36

Daridari Jaká je to značka? 

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 16:14

Dalia Jeden je Tierra verde a  druhý nevidím značku ale je tam dolu na fľaštičke www.vhcosmetics.sk, pod názvom levanduľa je napísané Francúzsko ale na fľaštičke made in Sweden.

Mám z toho guláš

Ale píšu na oboch 100% prírodný.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 16:20

Daridari Našla jsem oba a podle mě jsou oba skutečně přírodní.

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 18:05

Dalia Ďakujem, tak to som rada

Dali ty máš na koľko ml difuzér?

Koľko kvapiek do toho množstva dávaš?

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 18:22

Daridari V některý lékárnách EO mívají, ale jen ty základní, tea tree hlavně, možná levanduli.

Drogerie máte otevřené?

Tierra Verde je dobrá značka.

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 18:36

Sweet Potato Áno lekárne aj drogérie sú otvorené. Ja som tie dva olejčeky dnes kúpila v takej malej bio predajničke, myslím, že sa tam vrátim ešte, mali tam celkom slušný výber. Hlavne musím ten difuzér objednať, už len váham, či mi stačí objem 150ml alebo radšej 400ml

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. prosince 2020 19:02

Daridari Myslím, že těch 150 ml bohatě stačí. Já mám na 120 ml a vydrží to dobrých deset hodin, včera jsem to schválně sledovala. 

Kapu v průměru 5 kapek. Hodně záleží na síle konkrétního EO.