Rozhlas, mluvené slovo

21. ledna 2015 12:20
Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 22:55

Karja moje sestra to tak má: moje děti a tvoje děti masakrují naše dite. A jako dobrý. Akorát potřebuješ větší byt a auto. Děti mají střídavku sladěnou, takže buď má doma full house nebo jedináčka. 

Jediná zjevná nevýhoda tohoto uspořádání jsou prakticky dvě tchýně. Ačkoliv ta moje jedna vydá za obě dvě takže vlastně je to asi o štěstí. 

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 12:35

monis přesně tak

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 12:39
Reakce na continuity:

On se do toho především obul pan Pur (takto jeden z hrobařů DSR). S Lindou jako takovou to myslím nemá nic moc do činění, ale její podcast se hodil jako argument proti zvýšení koncesionářských poplatků. 

​jenže já si myslím,že právě takovéhle podcasty jsou na veřejnoprávním médiu správně. můžou si je poslechnout všichni bez toho, že je toho půlka za paywallem.

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:02

Torrah tady nejsme ve sporu.

Jen nevím nakolik si to vyslechne ta cilovka, ale je mi to fuk. Mě by teda stačilo, aby se veřejnoprávní média opřeli víc do pořádné publicistiky a novinařiny, protože dnes už večerní zprávy na ČT a Primě od sebe prakticky nejde rozeznat.

Ke každému problému se místo odborníků vyjadřuje náhodný kolemjdoucí, typicky k ceně pastelek nějaka samozivitelka a k důchodové reformě paní Jana v invalidním důchodu. To fakt není zpravodajství dle mého gusta. 

Offline Torrah
3175 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 16:58

continuity ano, to souhlasím. Proto se mi třeba tady líbilo, že v tom prvním dílu (dál jsem to teda zatím nestihla) mluvili odborníci. Jinak souhlas, poctivé novinařiny už v třeba v české televizi moc není, bohužel.

Offline Sweet Potato
39522 příspěvků moje polička 02. listopadu 2024 17:13

Torrah Já ji moc nemusím, ale tohle je dost dobrý.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 04. listopadu 2024 21:41

monis Ja se priznam, ze jakekoliv pindy o sexu vlastne hrozne nesnasim, jedne zname se kvuli tomu vyhybam, furt kvaka, jak si poridili druhy par, jak ma dalsich x milencu, jak je strasne super xyz a ja se nudim. Me proste bavi cteni F. L.  Věka na Vltavě

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2024 21:54

Luna tak takovou známou bych taky nechtěla

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 04. listopadu 2024 22:04

Evaeva zejo

Ja to totiz vubec nepobiram. Ale kazdy zije necim jinym, ona jine konicky nema...

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 07:48

Ja si ten prvni dil Slasti poslechla a neni spatny, je to takovy prumerny mainstream radia Wave. Ale uplne super mi prisel bonusovy dil k nemu.

Ja teda Wave posloucham temer denne a ty jejich tematicke podcasty mam fakt rada.

Offline Allysa
871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 15:31

Zuzuli Že jo, my doma pořád nechápeme, co je na tom tak kontroverzního strašně

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:04

Allysa To ja taky netusim. Pustila jsem si rozhovor s LB a malem jsem usnula nudou, navic furt opakovala, jak je hezka, co se od ni ocekava a neocekava...

Me bavilo Sádlo.

Offline baltik
4951 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:07

Allysa si pust podcast Hodny, zly a kriticky, tam to dopodrobna vysvetlujou

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:22

Allysa nekdo v kometari na IG napsal, ze nechapala, co je na tom kontroverzniho a ze se tam ani nic noveho nedozvedela. Ale kdyz si precetla vsechny ty komentare, tak uznala, ze zrejme je tahle osveta v tehle oblasti porad treba, kdyz vykoukne z te sve bublinky.

baltik to si poslechnu, jsem na to zvedava

Offline Allysa
871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:26

Luna Me Linda Bartošová nijak nevadí,  podcast mi přišel fajn, jenom nám to doma nepřišlo tak výbušný,  aby z toho dělalo takový haló, no poslechnu si  tomu ty doporučený vysvětlení, třeba mi něco uniká. 

Offline Allysa
871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:28

Zuzuli No jasně, já jen jestli je to fakt širší problém, když se na rádiu pro mladé baví mladí o sexu nebo se z toho obrací na ruby jenom kreatury jako je Joch a spol.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 16:36

Allysa Tak ja si zkusim pustit taky jeden dil. Jedine, co jsem pochytila z rozhovoru bylo, ze mladi lide uz neresi gender, ale zamilovavaji se do bytostí nikoli muze nebo zeny.

Doufam, ze bude dil i pro me-o starych jezibabach, co nechcou zadne bytosti ani videt

Offline continuity
41412 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 18:17

Lunajá jsem četla jedno sci-fi, kde teda nebyly bytosti, ale méně vzletne obcanky. 

A nikdo tam gender neřešil, jakože na to neměli ani gramatiku a výrazy, ani ošacení. umělé inteligence to nebyly schopné rozeznat vůbec. souložilo se víceméně jak jim to vyhovovalo. dokud to nepůsobilo problémy (typicky na vesmírných lodích), nikdo nikoho neřešil.

Ani čtenář vždy nevěděl jakého biologického pohlaví je ta která postava. Zajímavé je, že i v případě, že to bylo na začátku řečeno nebo naznačeno, jsem to prostě nakonec zapomela, pokud to nebylo podepřené tím jazykem. 

No popravdě mi to oproti mnoha pohlavím přijde vlastně super koncept. 

Offline Zuzuli
3555 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 18:42

Allysa na me dneska na spotify vyskocil jeste tenhle podcast akorat nema takove promo, tak nevzbuzuje takove vasne

Offline Allysa
871 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 19:00

Zuzuli No prosím, pche, takže jim vadí jenom mladý? A já myslela, jaký v tom nejsou ideály a puristické bitvy za obrodu českého rozhlasu