RoSa jo![]()
Čeština - chrám i tvrz
AnajLítám celkem často, zatím vždycky byli pasažéři tohoto ptydepe ušetřeni. V komunikaci pilot - zem a pod to chápu.
Ale třeba to byl inside joke.
Anaj Sweet Potatonemluví takto ani s řídícím. Podle mne to má nějak naučené v angličtině pro cestující a nějak se mu to při překladu pomotalo nebo se na to hlášení úplne nesoustředil kvůli něčemu jinému.
Normálně žádá ŘLP o povolení klesat (na letovou hladinu) a ne na přistání. přiblížení je jasné na přistávací dráhu (runway aproach). My tomu řekneme přiblížení na přistání, ale piloti ne.
RoSa To neeee, to určitě nikdo příčetný neříká
.
Jistě to tady již padlo, ale já nemohu vystát, když někdo jde "na bazén" a spí "na hotelu", nikoli na jeho střeše, ale uvnitř ("v ubytku")
. Nemohu si pomoci, ta spojení mi rvou uši.
Jistě to tady již padlo, ale já nemohu vystát, když někdo jde "na bazén" a spí "na hotelu", nikoli na jeho střeše, ale uvnitř ("v ubytku")
. Nemohu si pomoci, ta spojení mi rvou uši.
tak ono záleží na souvislosti.... z domu jdu na bazén, a tam už chodím do bazénu. Za mě je to takto v pořádku.
olte Já netvrdím, že to jazykově není v pořádku. Jen mě osobně to tahá za uši, ale to je samozřejmě můj problém
.
olte Já netvrdím, že to jazykově není v pořádku. Jen mě osobně to tahá za uši, ale to je samozřejmě můj problém
.
![]()
Ale popojedem:
"Provádíme klesání za účelem přiblížení k přistání…"
Jako bych četla svoji rozepsanou diplomku ![]()
S českým pilotem resp. aerolinkama lítám málo, v životě jsem něco takovýho neslyšela
ale ani ti Norové neprovádějí klesání za účelem... normálně tam prostě vždycky něco zachrčí jakože "za dvacet minut budeme přistávat", tak si koukejte sednout atd. Používaj zkrátka lidskou řeč ![]()
Já teda jdu z domu buď k vodě nebo plavat
na bazén nebo na hotel by se mi blbě lezlo ![]()
https://www.ahaonline.cz/clanek/laska-a-sex/225877/zakoukal-jsem-se-do-kamaradky-dcery.html
"Zakoukal jsem se do kamarádky dcery", hlásí titulek. Do koho teda?
Aneb "až půjdu přes most Mánesa do divadla Národa, bude to vítězství Pyrrhy.
Sweet Potato ..., dříve Pyrrhovo vítězství![]()
whiskas On to je prostě regionalismus. Jako já říkám, že přijdu dýl, a v Brně z toho šílej. ![]()
Kdo chce s vlky žít, musí s nimi vít
to už stačí na žurnalistiku pětitřídka?
RoSa věnce, čemu nerozumis
jako to je něco tolik, tolik hroznyho....![]()
stes tak už to opravil
Opravil na žýt?
Nie je to čeština teda, ale minule ma v reštaurácii v Rakúsku pozdravili nie "Grüss Gott", ale "Grüssky"....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“