Gatita ty druhé stupně se přehází všude, podle mě. Jak děti odejdou na osmiletý gympl nebo jiné základky, přijdou nějaké z těch jednostupňových škol....
Nemůžete se poradit ještě s nějakým odborníkem? Tohle rozhodování vám fakt nezávidím
Gatita ty druhé stupně se přehází všude, podle mě. Jak děti odejdou na osmiletý gympl nebo jiné základky, přijdou nějaké z těch jednostupňových škol....
Nemůžete se poradit ještě s nějakým odborníkem? Tohle rozhodování vám fakt nezávidím
GatitaMůžeš prosím dat odkaz, kde je srovnání té úspěšnosti škol?
No a já si říkám, co jsem to za matku. Jsme na horách, já od prvního dne ležela s hnusnou virózou. Dnes uz jsem si malovala aspoň nějakou nenáročnou zimní vycházku a hádejte, syna chytlo břicho a bojíme se vzdálit od koupelny. Tak jsem zamáčkla slzu a přiznám se, že byla spíš ze sebelítosti
.
Ale muž ten týden zvládnul dobře, asi to nebylo easy s oběma na svahu. Starší dítě si myslí, že umí lyžovat, pročež jezdí jak Schumacher, i když ve skutečnosti moc neumí. Takže to je stres ho hlídat. A mladší na tom loni stál poprvé, takže ten vlastně taky moc nemůže (loni jsem se s ním motala na loučce a muž se věnoval staršímu). Mladší chodil tedy na dopoledne do kurzu a ustál to skvěle, i když neumí ani německy ani anglicky. Jsem na něj fakt pyšná, já bych to v jeho věku nedala sama s cizincema. A podle videa lyžuje už líp než já:)
Tak pro úplnost, letos i situace na středních v Praze, teda ten prý papírové slabší ročník 2010/2011.
První tabulka je včetně soukromých škol se školnym (není tak brutální jak na te Britské škole, ale cca 60-120 tisíc ročně), gymply vypadají dobře jen na papíře. druhá čistě státní školy.

Gatita ja tem srovnávackam uplne nerozumím, treba škola, kam pujde naše dítě, ma ten percentil docela nizky ve srovnani s ostatními místními školami, ale zároveň byla zveřejněna v místním deníku mezi deseti školami okresu s nejvyšším mediánem v tech cermatich testech
Gatita jej, tak to je škoda, že jsi nemocná! A klobouk dolů před mužem i mladším.
Gatita Diky!
Potrefenáhusa ja taky ne
Ještě jsem koukala na ta srovnání úspěšnosti od Jos a ta naše škola vychází líp než jedna škola o kus dál, kam šlo hodně synových kamarádů s tím, že škola má vysokou úspěšnost u přijímaček na 8g. Tak ta dopadla hůř než ta naše (která mi v rámci Prahy nepřišla na nijak hvězdném percentilu).
Ted vyšla studie, která zkoumá souvislost mezii kvalitou školy a odchody na gymnázia (na základě zpráv školní inspekce) a korelace u osmiletých je negativní - když je škola kvalitní a funguje, méně dětí odchází na osmileté gymply.
U čtyřletých je to logicky obráceně.
Speciálně u těch osmiletých, z mých omezených zkušenosti školy dělají jen málo, aby se tam dítě dostalo, jejich motivace je nadané žáky udržet - jsou samozřejmě výjimky, ale ty se netýkají běžných státních škol.
continuity Já jsem docela překvapená, jak vysoký čísla naše vesnická prvostupňová základka má, vyšší jsem nikde v okolí nenašla. Ale je pravda, že co jsem tak slyšela,, tak se na osmiletej gympl děti dostávají bez problémů (neřeším teď, na jakej). Plus tím, že tu není druhej stupeň, tak se těm nadaným dětem snaží pomoct se dostat na gympl, protože je tu velkej problém děti někam upíchnout na druhej stupeň.
Vari jsou extrémní rozdíly mezi regiony. Výsledek, který stačí v Kladně na dobrý gympl, nestačí v Praze ani na odbornou SŠ.
Pokud je základka v regionu, kde se děti nešprtaji denně už od září jak v Praze, tak ten gympl je hratelný. Tady si neumím představit, že by jakákoliv čistě školní příprava stačila, na to tam není moc prostor (a to mají moje děti předmět k tomuto účelu navíc).
continuity Mluvím samozřejmě o gymplech v Praze, základka je pár kilometrů za ceduli Praha a všechny děti jezdí do Prahy, jiná možnost není, v okrese neni jedinej gympl.
Vari to pak klobouček.
Na tom schooldata.cz co znamená skóre čj, skóre mat v tabulce Výsledky jednotné příjimací zkoušky? To nemůžou být body, v cermatu je max 50, ne? Nebo si to už pamatuju blbě?
notna Jo, to mě také zarazilo, ale k ničemu jsem nedošla.
Vari Tam je asi velká motivace všech, i odpadá takový to "jsem spokojená v kolektivu", mám tu kamarádku a tak, protože stejně ten kolektiv měníš. Nás třeba rozdělili po dvojicích, trojicích do jiných x tříd na velké škole po přechodu z pětky. No ale dobrý. Naše základka má také 100% uspěšnost na přijímačkách, ale to je tím zduvodněním co píše continuity;)
Evaeva my taky! Oddechla jsem si:)
711990 super!
Gratuluju všem přijatým do prvních tříd! ![]()
continuity Mně se právě přístup a informace o zdejší škole natolik zalíbily, že jsem se vykašlala na spádovou turistiku a nezapsala je na školu v Praze (jen pro upřesnění, přehlásily by se do stejného bytu, jako ma trvalý pobyt jejich tatínek už víc než 40 let a chodily by na stejnou školu jako kdysi on. I ty dane plati v Praze :-)).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.