VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline baltik
4956 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 04:26

Aranel ja myslim, ze nekoji, ze prave v podcastu s Danielou zminoval, ze v noci pripravoval mliko

Offline Potrefenáhusa
38336 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 06:28

S našima to taky nešlo ani s jednou, s mladší možná leda přes den, ta od 8 večer nešla par měsíců ani položit, i v porodnici, kde ji nešlo vzít do postele, se mi ji do toho vozejcku povedlo přesunout ve 4 rano ...na mne spala dobře 

Online Kokoska
34215 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 07:28

Tak nevime, jak na tom u Strakatych jsou, pokud nekoji, je to v pohode. I kojene dite se da odlozit, u prvni manzelovy vnucky jsme nafasovali dvoumesicni mimino a dve lahvicky odstrikaneho mleka, meli jsme ji tu cely vecer.

Kdybych byla mela kdysi tu moznost, padila bych od mimina kdykoli kamkoli, deti byly spave a nekojene. Jen babicky nebyly. Jednou teda hlidala segra, dceri bylo asi pul roku a presto, ze normalne spala jak zabita od sedmi do sedmi, cele hlidani prořvala. Takze tim to zase zhaslo.

Offline notna
9168 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 07:53

Tipla bych si, že to nebude odběhnout si na hodinu, dvě na Andely. Ale celý večer. Předtím kadeřník, vizážista. To budou mít hlídáni, které je zvyklé se postarat.

Kamaradka šla na cely večer pryč už 14 dni po porodu, tak mi to nepřijde nijak divný. Tehdy jsem taky ale byla překvapena. TMBK taky postoval fotku z Andělů ve smyslu skončilo šestinedělí, vyrazili jsme mezi lidi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:03

notna určitě mají stabilní hlídání. Ale ke kadeřnici to dítě může jít s tebou (a k tomu to hlídání).

Jinak si myslím, že i nekojené děti to odloučení od matky budou snášet různě, máma je máma i bez mlíka a některé jí prostě potřebují furt.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:05

Potrefenáhusa přes den u nás dvě hodiny zvládal každý z nich. Kdyby to vyhlášení bylo ve dvě, bylo by to jednodušší Já se docela bála té lahve, ale taky nebyla taková příležitost, abych to i tak zkusila.

Offline continuity
41944 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:16

Koukám, že váš přehled nemám, já netušila, že Čestmír má nové mimino. 

Ale koučka v naší bývalé firmě dala dítě chůvě pomalu v porodnici. Měli jsme s ní celodenni schůzky jednou za měsíc, kvůli porodu se rušila jedna. A nebyly jsme rozhodně jediná parta, o kterou se starala, dokonce za námi dojížděla do Prahy, i s tou chůvou. Říkala, že je to její třetí dítě a dělala to tak se všema. 

Takže jeden Andel není nic. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:26

continuity já si v takových případech možná naivně představuju, že chůva je někde ve vedlejší místnosti, donese dítě na kojení, když je třeba, maminka pochová... Moje první dvě děti spaly přes den šest hodin v kočárku nebo v postýlce a zbytek času si hrály na podložce celkem samostatně. Dostat chůvu, co uspává a přebaluje, tak mi zbyde akorát to kojení. Samozřejmě by to obnášelo nějaké složitosti, ale představit si to umím.

Offline Potrefenáhusa
38336 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:28

continuity ja chodim na angličtinu k zensky, ktera ma 4 deti (5-20) a rikala, ze jejich deti spaly vsechny od mimin skoro celou noc ve svých postýlkách, myslim, ze u 4 kusů uz to nemuze byt náhoda, ani genetika, ale ma nejaky know how, ktery ja fakt nemam nase deti spaly taky docela dobre, jen teda ne na místech jako vlastni postylka nebo stojící kočár, do mladsi se mi nikdy nepovedlo strcit ani dudlík, flašku jsem ani nezkoušela 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:38

Potrefenáhusa já jsem naopak přesvědčená, že to je genetika(vycházím z mojí zkušenosti)

Online Kokoska
34215 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:41

Potrefenáhusa za mych mladych let se razilo heslo, ze dite musi mit svoji postylku a spat v ni. A ze sunar neni zadna hruza. Moje deti si to asi precetly se mnou jeste v brise a chovaly se podle toho

Offline Tak Betty
5987 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 08:51

Kokoska Tak tak , moje děti to samé. Myslela jsem , že je to pravidlo u všech dětí.

Offline Potrefenáhusa
38336 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 09:24

Tak Betty bohuzel, a to ani u druhyho, kdy jsem byla odhodlana a uz v porodnici reklo Ne! 

ale ja jsem teda ten navod taky necetla, narodila jsem se o 2 mesice driv a byla pak 3 týdny sama v porodnici a máma taky říkala, ze jsem sama řvala a řvala, ze i pres tehdejší rady a tlak to taky nešlo 

z mužovy strany teda taky nejsou uplne dobry reference 

Offline Vari
2170 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 09:44

Mně v úterý skončilo šestinedělí a v pátek jsem vyrazila na šest hodin na hokej. Prsa mi sice málem explodovala, ale libovala jsem si, že aspoň někam občas můžu vyrazit. No a pak přišel přísnej lockdown a půl roku jsem se nehla z baráku :-).

Offline Karja
43895 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 10:25

Vari To musíš být fakt velkej fanda:D:D. 6 hodin na hokeji:D

Offline Vari
2170 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 11:08

Karja Ne, zápas má jen cca dvě a půl hodiny, ale přes hodinu mi trvá cesta do O2 plus na zápase musim bejt hodinu předem, abych chytla místo :-).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 11:42

Potrefenáhusa kluci spali převážně v postýlce, ale mimiňák ten první půlrok v naší posteli taky strávil dost času. Už v porodnici mi ho tam sestřička vyloženě strčila

Co jsme tři holky, tak prostřední u rodičů v posteli strávila převážnou část prvního roku.

Offline barbucha blogger
35242 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 13:16
Reakce na Kokoska:

Kdybych byla mela kdysi tu moznost, padila bych od mimina kdykoli kamkoli, deti byly spave a nekojene. 

​Tak mladej pán se narodil rovnou při sametový revoluci... pročež se otevřely hranice, pro mě 30 let zavřený... dokojila jsem, sunar od půl roku zajistil celonoční spaní, babička byla, otec taky... a nazdar výlety

Online Kokoska
34215 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 13:59

Tak Betty u deti me dcery jsem poznala, ze to fakt pravidlo neni. Sice byly odkladany do sve postylky, i samy usnuly, ale pres den to byly spanky tak od 30 minut do dvou hodin. To ja jsem neznala, krome krmeni a tu a tam klidneho bdeleho okna, kdy pozorovaly deni kolem sebe, spaly jak dudci. Samozrejme, ze rev byl obcas taky, ale nijak casto. Kdyz teda pominu skoro nonstop prořvany prvni tyden synova zivota doma a jedno obdobi asi ve dvou mesicich u dcery, ale to se ukazalo, ze bylo hlady.

Offline Aranel
6379 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:00

Vari Ano, jsi velkej fanda!
Evaeva To máme takhle taky. Furt mě tahají na pubquiz, já říkám, až se bude začínat v pět odpoledne a ne v sedm...

Nemám problém jít vlastně kamkoliv, dvě tři hodiny v pohodě (a pak se taky možná stejská víc mně ), ale večer jsem pořád výhradní uspávačka. Nějak jsem to nahlídla jako jednodušší než lahve, odstříkávání, sunary a to všechno... Trochu mi chybí chodit do kina, ale tenhle tejden doufám zajdu na Jeden svět, na dva filmy od pěti. A trochu mi chybí divadlo, ale předpokládám, že inscenace letos premiérovaný se za dva tři roky budou ještě hrát