Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Marbuša
1364 příspěvků moje polička 24. února 2026 12:35

barbucha Bohužel se to děje furt

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 24. února 2026 13:06

Marbuša 

Je to tak a mě to taky dost sere. Zvlášť když má pes, do tý doby člen rodiny, najednou nějaký zdravotní potíže - šupem k adopci nebo do útulku (v lepších případech!) Přála bych těm šmejdům, aby dopadli stejně

Offline zdensy
1124 příspěvků moje polička 24. února 2026 21:05
Reakce na barbucha:

Marbuša 

Je to tak a mě to taky dost sere. Zvlášť když má pes, do tý doby člen rodiny, najednou nějaký zdravotní potíže - šupem k adopci nebo do útulku (v lepších případech!) Přála bych těm šmejdům, aby dopadli stejně

​Moje řeč! Kdo se špatně zachoval ke zvířeti, může být pak třeba zlatý fialový, ale u mě skončil

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 25. února 2026 09:07

zdensy 

Přesně. Znáte mě - nerozhodí mě ani vražda ale jak se jedná o zvířata, tak vidím rudě. 

Online Gatita
8428 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:05

barbucha to je síla teda, a upřímně bych to nečekala. Ne že bych měla o lidech tak vysoké mínění, ale jak jde o psy, často se můžou rozkrájet a vydat z posledního. Já ti ty uvázané psy samozřejmě věřím (i když nerada), ale zrovna ve vztahu k psům bych u nás čekala lepší morálku:(

Online Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 25. února 2026 13:32

Ok, takže žena porodí, čímž ohrozí svoje zdraví nebo i život, přijde o kariéru, klesne ve výdělcích ještě níž než dřív, a za odměnu bude označená za parazita systému, který cosi dluží mužům, a ještě ji potrestáme za to, že se o sebe víc stará a dožije se vyššího věku. Myslela jsem nejdřív, že ten článek je nějaký druh humoru. 

https://www.lidovky.cz/nazory/starobni-duchody-penze-seniori-muzi-zeny-duchodovy-system.A260224_100918_ln_nazory_lgs

Offline Janulik03
19719 příspěvků moje polička 25. února 2026 16:45

Pinot Noir

A tu sa mi výslovne žiadal 

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 25. února 2026 18:26
Reakce na Gatita:

barbucha to je síla teda, a upřímně bych to nečekala. Ne že bych měla o lidech tak vysoké mínění, ale jak jde o psy, často se můžou rozkrájet a vydat z posledního. Já ti ty uvázané psy samozřejmě věřím (i když nerada), ale zrovna ve vztahu k psům bych u nás čekala lepší morálku:(

​To není jen o tom, že jsme národ pejskařů (víc psů "na hlavu" snad nikde jinde nemaj). Jsme zároveň i národ šetřílků a hladů Si vem jen kolik tady funguje těch hnusnejch množíren... a jak často můžeš vidět zprávu, kterak laskavý chovatel, než by zavolal veterináře, nechal svý svěřence (jakýhokoliv druhu) radši pomalu pochcípat... i v mým okolí, a že je tu psů jak psů jsem zažila osobně případy kdy jsme týdny přemlouvali paničku, aby už konečně s tím svým někam zašla, když se za ní plazil jak v posledním tažení... No, nebudu se rozčilovat.

Na druhou stranu - máš pravdu že tu jsou i jiní, který si dají radši suchej rohlík, ale mazlík má péči jako král  

Offline Samantha
3163 příspěvků moje polička 25. února 2026 18:30

Pinot Noir

nojo, bylo by to vtipný, kdyby to nebylo smutný

to je postaveno na stejném principu jako rozdělováni práce v kolektivu: když hodně pracuješ a stíháš svoji práci, dostaneš další, protože jsi dobrá A nejčastěji dostaneš dodělat práci po nějakém nemakačenkovi s tulení nemocí 

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 25. února 2026 18:47

Pinot Noir 

Jo, a na druhou stranu - a to zásadně chlapi - si dovolej žehrat na kariéristky, že odloží chudáka nemluvně, aby mohly jít do práce (jinými slovy: místo co by milostpánovi chystaly doma ty teplý večeře) a tak přispět k národnímu rozkvětu i bohatšímu důchodovýmu fondu. Tak co ti pánové vlastně chtěj?

Ale musím přiznat, že osobně bych byla pro zrušení toho věkovýho rozdílu. Jednak mě nebavěj ty dohady kdo má víc zásluh a větší nárok, ať si to pánové prostě strčej do prdele... a za druhý a další - hele, to že má žena děti, je jednak věc přírody (k tomu fyzickýmu ohrožení) a nemůže se to nějakým společenským rozhodnutím změnit... i věc jejího osobního rozhodnutí. Navíc tu jakkoliv dlouhou mateřskou nevidím nijak úkorně, někomu to nevadí, někoho to zas nebaví - zase se může sám rozhodnout. Já byla "doma" dvakrát čtyři roky, zcela dle zákonnejch možností... a tak fakt nevidím důvod proč mít ještě nárok na dřívější důchod. Navíc dneska může celou mateřskou, lépe řečeno rodičovskou, absolvovat i pan otec, ne? Tak proč zrovna tohle vázat na pohlaví (když s tělesnými pochody nelze hnout)

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 25. února 2026 21:22

barbucha V USA je duchodovy vek (presneji, vek, kdy si muzes zazadat o social security, nemusis jit jeste do duchodu) taky pro vsechny stejny, gender ani pocet deti nehraje roli.

Online Pinot Noir
29250 příspěvků moje polička 25. února 2026 23:44

barbucha MP Marge já měla zato, že u nás se ten rozdíl ve věku odchodu do důchodu mužů a žen postupně stírá a třeba mého ročníku už se týkat nebude vůbec

Offline stes
8795 příspěvků moje polička 26. února 2026 06:50

Pinot Noir čtu až teď....to má být cooo? Co to je za debilazřejmě ho opustila zenska nebo vynadala šéfová....a jemu podobných je taky dost. To že máme víc věcí, se kterými můžeme k doktorovi, to vymyslel snad koulema nebo prostatou.

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 26. února 2026 11:38
Reakce na MP Marge:

barbucha V USA je duchodovy vek (presneji, vek, kdy si muzes zazadat o social security, nemusis jit jeste do duchodu) taky pro vsechny stejny, gender ani pocet deti nehraje roli.

​A tak je to spravne a tak to ma byt

Pinot Noir 

Zatím to tak nevypadá, rozdíl pořád je a i při tom plánování změn (zvyšování věku na nárok) se s ničím takovým zjevně nepočítá Takže tyhle dohady tady s náma budou věčně.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 26. února 2026 11:49

Mně ten článek přijde tak trochu jako clickbait. Kontroverzní téma a kontroverzní styl, aby byla čtenost a reakce v diskusi. Hlavně rozproudit emoce.
Ale k věci: Je mi skoro 38 a tohle už nevnímám jako téma, protože až mi bude k 70, tak z demografického hlediska bude důchod nejspíš něco jako životní minimum, pokud vůbec bude. Takže buď si zvládnu připravit nějaký polštář, nebo prostě umřu v práci (což vnímám jako pravděpodobnější, když vezmu, jak dopadly penzijní úspory mých praprarodičů při měnové reformě v ´53 nebo Orbánovo znárodnění penzijních fondů v Maďarsku).

A k tématu vlákna: Nakrklo mě, že v obecním informačním plátku se sdělila jen polovina informací k jedné věci, co se probírala na zastupitelstvu (laicky by to pak svádělo k úvaze, že to bude zadarmo nebo za levno, což nebude, bude to normální legální komerční cena). A pak se zastupistelstvo diví, že se šíří fámy a nadává se jim na internetech

Offline brrr
12074 příspěvků moje polička 26. února 2026 18:57

Přislo teplo a vyjely motokoloběžky. Ti lidi nejsou normální, kdyby si aspoň vzali helmu, ale ne, oni si radši strčí sluchátka do uší.

Offline MP Marge
6764 příspěvků moje polička 27. února 2026 14:43
Reakce na Pinot Noir:

barbucha MP Marge já měla zato, že u nás se ten rozdíl ve věku odchodu do důchodu mužů a žen postupně stírá a třeba mého ročníku už se týkat nebude vůbec

​To je mozne, ja vubec netusim, jak to v CR chodi.

Mimochodem, argumentace autora clanku mi ale taky pripadala uplne mimo. 

Offline Garfie
27867 příspěvků moje polička 28. února 2026 03:22

Vosina Přesně tak. Vypadá to jako takové to školní zadání typu: "tady máme téma, ty budeš argumentovat pro a ty proti....". :-) 

Ale někde jsem už zahlédla reakci (jako normální článek, ne v debatě) od ženy. Bohužel ne úplně dobře vyargumentovaný, to bychom tu dokázaly líp!