N°1 de Chanel L'Eau Rouge (Chanel) - je to revitalizační parfémová mlha, takže očekávat intenzitu nebo výdrž je zbytečné (je to kosmetický prostředek podobný Sea Energy od La Prairie - i když u ní je ale intenzita i výdrž na úrovni EdT). Lehoučká pižmově tělová vůně bílého čaje s kapkou oslazené citrónové šťávy, ke které se postupně přidává nasládlé peříčkově hebké bílokvětinové pižmo, ale pořád v efemérní podobě. Osvěžovací účel plní dokonale, nepřebíjí žádný následně použitý parfém.![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Bom Perignon (Lush) - intenzívní vůně čerstvě rozkrojené hodně šťavnaté mandarinky, s postupným přídavkem nakrojené grepové kůry s jemnou sladkou pryskyřicí. Sytá, intenzívní a autentická.![]()
...kdyby jsi, prosím, měla cestu do Sephory, zkusila by jsi
PURE MUSC BLANC Narciso Rodriguez.?.
Atelier de Fleurs: Chêne (Chloé) -nasládle bylinná, jemně sladce kořeněná, se dřevem dohladka vyleštěným. Po rozvonění vše zasypalo šustící suché listí. Bohužel na mě vůbec nedrží a o nějaká intenzitě se taky nedá mluvit.
Alien Pulp (Thierry Mugler) - začátek v podobě neidentifikovatelného ovoce se znatelným jasmínem (nikoliv však gumový, jak je pro Alieny typické, ale reálným jasmínem). A pak už jen moře sladkého kašmeranu.
Big Blue (Lush) - na začátku jemná vůně směsi koření, rozvoněla se do jemné nasládlé bergamotové kolínské. Bohužel intenzita i výdrž jsou velkou slabinou...stejně jako u kolínské (akorát že Big Blue je čistý parfém).
První závan byl vanilkový, pak nastoupí mučenka a s ní dokonalá iluze černého rybízu, který vůbec není psaný ve složení. Jestli tohle má být plumerie, tak to ať se na místě propadnu (do Západního Německa)! Je to hezky nahořklé, s vanilkou se to vkusně doplňuje a jestli to vydrží být pěkné aspoň dvě hodinky, dám ráda palec úplně nahoru. Zatím to je tak na 3 hvězdičky z 5.
Idole Peach'n Roses od Lancome
Váhám, jestli se mi spíš líbí nebo to je jen neutrální dojem, asi kdybych byla o 30 let mladší, impulzivně bych si to koupila. Hodně broskvová s nádechem tropického ovoce, hlavně v prvních minutách je iluze broskve zřetelná a povedená. Rozvoní se do kytice růží a pivoněk. Za mě docela dobrý pokus, nejsem zklamaná, více jsem nečekala. Kladně hodnotím, že není přeplácaná ani přeslazená a základ je mýdlový, negativně hodnotím, že na kůži později získává chemický ocásek vůně prášku na praní.
Candy Rain (Lush) - cukrový sladký kouř, zpočátku nic moc, ale rozvoněla se do vůně otevřené dřevěné krabičky plné čerstvě namletého koření všeho druhu. A v tom nejmenším šuplíčku je ukryt malý kousek mléčné čokolády. Název je zavádějící a nejdřív mi evokoval nějakou sladkou holčičí vůni (pravda, u Lush zcela neobvyklé), ale realita nemohla být mé představě vzdálenější.
Moncler Pour Femme
...nadýchaná,
vláčně prachová vanilka,
chladivě teplá, měkká
a tiše třpytivá zásluhou měkoučkých, leslklých cedrových hoblinek
(typově Vanilla Powder, Honoré Delight...)

Sardonyx Fire (Eau de Toilette) (& Other Stories) - zašmírovaný hodně vzdušný oud, přiklánějící se postupně k šafránem poprášené kůži vlající v ledovém vichru. A kolem spousta květinek ovíjejících se kolem sladké zelené pačuli. Nikdy bych nevěřila, že tahle až fantasmagorická kombinace bude tak pěkná. A je...
Za poskytnutí testovacího materiálu děkuji barbucha ![]()
Není zač
Myslím že si ten Sardonyx pochvalovala (měla) taky Míša R.
Hele teď mají nějakou novou - ambrovku ![]()
Nezkoušel jste už někdo novou 2025
Soleil Neige Tom Ford.?
Předchozí verze v hranatém flakonu se mi líbila hodně, někdo ale zmiňuje rozdíly, nekdo nee...?.
For Her Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez
úvod je svěží a chuti plný,
ano -
pepř s bergamotovo zázvorovým pudrem,
a pak, v momentně k nim,
teplavé, měkoučké aldehydy,
pod kterými v další chvilince
nastoupí vláčné hladké citrony, zvláštním způsobem nasládlé
(protože nasládlé uvnitř sebe/na povrchu vnímáte kůru bez hrbolků, kyselou dužninu bez svíravosti a úplně v útrobách ona nasládlost),
nakonec se objeví lahodnost,
lahodnost delikátně podprahově nagurmánštělá
nasládlým jasmínem, vanilkou a ambrou -
vyšlehaný nadýchaný krém jak laskavé pohlazení...
Pure Musc Blanc má opravdu velmi blízko k původní vůni Narciso EdP 2014/bílá kostka.
Je ale, Pure Musc Blanc, bez růží a gardenie a přestože má v sobě ambru s vanilkou, působí relativně futurističtěji,
oproti Narciso EdP 2014, jenž naopak vyznívá něžněji...
...dejte mi
kostku mýdla
barvy
slonoviny
naplňte
kovový
džber
teplou
vodou z
poloviny
a
já
úplně nahá
- prosta jakéhokoliv oděvu -
v
křehkém
kozelci
do
mýdlově voňavé
lázně
(v plechovém škopku)
poskládat
se
dovedu...

...po letech na mně voní úplně jinak -
For Her Musc Noir Narciso Rodriguez
sytá pižmová švestka s podprahovou pižmovou tuberozou a v nich je rozpuštěná a do nich vsáknutá, nacucaná měkoučká, téměř neviditelná kůže. No, je tam, protože díky ní vůně působí velmi sytě, jak z 80tých let(typově třeba JOOP!)
Až po víc jak hodině, spíše po dvou hodinách se Musc Noir ztiší a usadí v poloze průhledného, jak sklo lesklého, hedvábně vzdušného pižma,
až tehdy se stává jemným, intimním...

Addict Purple Glow (Dior) - sladké jakožemalinové a jakožefialkové bonbony, zapudrované štědrou porcí práškového cukru. Až v dojezdu se objevilo trochu svěžesti (ale opravdu jen trochu). Syntetická a laciná drogerkovka pro školačky, přidanou hodnotou může být bolehlav pro celou třídu i s pedagogem.
Tohle snad Francis Kurkdjian nemohl myslet vážně...
...no, mně už stačilo, jak ty flakonky vypadají, řekla jsi to přesně - pro holčičky
(jako kdyby do toho načepovali poctivou osobitou vůni a že je Francis umí, prodávalo by se to, protože Dior... I když možná některým dnešním insta kiki to stačit bude)
...a ještě mě zajímá, co Ty a Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez.?.![]()
Časem určitě vyzkouším - zkušebního materiálu mám hodně, ale času poslední dobou málo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“