Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 14. ledna 2026 17:51

N°1 de Chanel L'Eau Rouge (Chanel) - je to revitalizační parfémová mlha, takže očekávat intenzitu nebo výdrž je zbytečné (je to kosmetický prostředek podobný Sea Energy od La Prairie - i když u ní je ale intenzita i výdrž na úrovni EdT). Lehoučká pižmově tělová vůně bílého čaje s kapkou oslazené citrónové šťávy, ke které se postupně přidává nasládlé peříčkově hebké bílokvětinové pižmo, ale pořád v efemérní podobě. Osvěžovací účel plní dokonale, nepřebíjí žádný následně použitý parfém.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 20:26

Bom Perignon (Lush) - intenzívní vůně čerstvě rozkrojené hodně šťavnaté mandarinky, s postupným přídavkem nakrojené grepové kůry s jemnou sladkou pryskyřicí. Sytá, intenzívní a autentická.

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 16:21

jerry 

...kdyby jsi, prosím, měla cestu do Sephory, zkusila by jsi

PURE MUSC BLANC Narciso Rodriguez.?.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 20:21

Miru 

V Sephoře jsem byla na nákupu v pondělí a neviděla jsem ji tam.

Ale budu  mít výhledově vzorek.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 22. ledna 2026 19:01

Atelier de Fleurs: Chêne (Chloé) -nasládle bylinná, jemně sladce kořeněná, se dřevem dohladka vyleštěným. Po rozvonění vše zasypalo šustící suché listí. Bohužel na mě vůbec nedrží a o nějaká intenzitě se taky nedá mluvit.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 27. ledna 2026 18:54

Alien Pulp (Thierry Mugler) - začátek v podobě neidentifikovatelného ovoce se znatelným jasmínem (nikoliv však gumový, jak je pro Alieny typické, ale reálným jasmínem). A pak už jen moře sladkého kašmeranu.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 17:56

Big Blue (Lush) - na začátku jemná vůně směsi koření, rozvoněla se do jemné nasládlé bergamotové kolínské. Bohužel intenzita i výdrž jsou velkou slabinou...stejně jako u kolínské (akorát že Big Blue je čistý parfém). 

Offline Mitzi admin
1436 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 19:18

Power of You

První závan byl vanilkový, pak nastoupí mučenka a s ní dokonalá iluze černého rybízu, který vůbec není psaný ve složení. Jestli tohle má být plumerie, tak to ať se na místě propadnu (do Západního Německa)! Je to hezky nahořklé, s vanilkou se to vkusně doplňuje a jestli to vydrží být pěkné aspoň dvě hodinky, dám ráda palec úplně nahoru. Zatím to je tak na 3 hvězdičky z 5.

Offline Mitzi admin
1436 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 19:19

Idole Peach'n Roses od Lancome

Váhám, jestli se mi spíš líbí nebo to je jen neutrální dojem, asi kdybych byla o 30 let mladší, impulzivně bych si to koupila. Hodně broskvová s nádechem tropického ovoce, hlavně v prvních minutách je iluze broskve zřetelná a povedená. Rozvoní se do kytice růží a pivoněk. Za mě docela dobrý pokus, nejsem zklamaná, více jsem nečekala. Kladně hodnotím, že není přeplácaná ani přeslazená a základ je mýdlový, negativně hodnotím, že na kůži později získává chemický ocásek vůně prášku na praní.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 03. února 2026 15:49

Candy Rain (Lush) - cukrový sladký kouř, zpočátku nic moc, ale rozvoněla se do vůně otevřené dřevěné krabičky plné čerstvě namletého koření všeho druhu. A v tom nejmenším šuplíčku je ukryt malý kousek mléčné čokolády. Název je zavádějící a nejdřív mi evokoval nějakou sladkou holčičí vůni (pravda, u Lush zcela neobvyklé), ale realita nemohla být mé představě vzdálenější.

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 03. února 2026 17:11

Moncler Pour Femme

...nadýchaná,

vláčně prachová vanilka,

chladivě teplá, měkká

a tiše třpytivá zásluhou měkoučkých, leslklých cedrových hoblinek

(typově Vanilla Powder, Honoré Delight...)

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 05. února 2026 18:54

Sardonyx Fire (Eau de Toilette) (& Other Stories) - zašmírovaný hodně vzdušný oud, přiklánějící se postupně k šafránem poprášené kůži vlající v ledovém vichru. A kolem spousta květinek ovíjejících se kolem sladké zelené pačuli. Nikdy bych nevěřila, že tahle až fantasmagorická kombinace bude tak pěkná. A je...

Za poskytnutí testovacího materiálu děkuji barbucha

Offline barbucha blogger
34974 příspěvků moje polička 05. února 2026 22:37

jerry 

Není zač Myslím že si ten Sardonyx pochvalovala (měla) taky Míša R.

Hele teď mají nějakou novou - ambrovku

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 08. února 2026 07:02

Nezkoušel jste už někdo novou 2025

Soleil Neige Tom Ford.?

Předchozí verze v hranatém flakonu se mi líbila hodně, někdo ale zmiňuje rozdíly, nekdo nee...?.

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 09. února 2026 14:04

For Her Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez

úvod je svěží a chuti plný,

ano -

pepř s bergamotovo zázvorovým pudrem,

a pak, v momentně k nim,

teplavé, měkoučké aldehydy,

pod kterými v další chvilince

nastoupí vláčné hladké citrony, zvláštním způsobem nasládlé

(protože nasládlé uvnitř sebe/na povrchu vnímáte kůru bez hrbolků, kyselou dužninu bez svíravosti a úplně v útrobách ona nasládlost),

nakonec se objeví lahodnost,

lahodnost delikátně podprahově nagurmánštělá

nasládlým jasmínem, vanilkou a ambrou -

vyšlehaný nadýchaný krém jak laskavé pohlazení...

Pure Musc Blanc má opravdu velmi blízko k původní vůni Narciso EdP 2014/bílá kostka.

Je ale, Pure Musc Blanc, bez růží a gardenie a přestože má v sobě  ambru s vanilkou, působí relativně futurističtěji,

oproti Narciso EdP 2014, jenž naopak vyznívá něžněji...

...dejte mi

kostku mýdla

barvy

slonoviny

naplňte

kovový

džber

teplou

vodou z

poloviny

a

úplně nahá

- prosta jakéhokoliv oděvu -

v

křehkém

kozelci

do

mýdlově voňavé

lázně

(v plechovém škopku)

poskládat

se

dovedu...

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 09. února 2026 14:13

...po letech na mně voní úplně jinak -

For Her Musc Noir Narciso Rodriguez

sytá pižmová švestka s podprahovou pižmovou tuberozou a v nich je rozpuštěná a do nich vsáknutá, nacucaná měkoučká, téměř neviditelná kůže. No, je tam, protože díky ní vůně působí velmi sytě, jak z 80tých let(typově třeba JOOP!)

Až po víc jak hodině, spíše po dvou hodinách se Musc Noir ztiší a usadí v poloze průhledného, jak sklo lesklého, hedvábně vzdušného pižma,

až tehdy se stává jemným, intimním...

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 10. února 2026 17:16

Addict Purple Glow (Dior) - sladké jakožemalinové a jakožefialkové bonbony, zapudrované štědrou porcí práškového cukru. Až v dojezdu se objevilo trochu svěžesti (ale opravdu jen trochu). Syntetická a laciná drogerkovka pro školačky, přidanou hodnotou může být bolehlav pro celou třídu i s pedagogem.

Tohle snad Francis Kurkdjian nemohl myslet vážně...

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 10. února 2026 19:25

jerry 

...no, mně už stačilo, jak ty flakonky vypadají, řekla jsi to přesně - pro holčičky

(jako kdyby do toho načepovali poctivou osobitou vůni a že je Francis umí, prodávalo by se to, protože Dior... I když možná některým dnešním insta kiki to stačit bude)

Offline Miru
16041 příspěvků moje polička 10. února 2026 19:26

jerry 

...a ještě mě zajímá, co Ty a Pure Musc Blanc Narciso Rodriguez.?.

Offline jerry
10827 příspěvků moje polička 10. února 2026 19:36

Miru 

Časem určitě vyzkouším - zkušebního materiálu mám hodně, ale času poslední dobou málo.